Werkstudent juridisch/bestuurskunde bij de FIOD cluster Vaktechniek


Omschrijving opdracht

Je komt te werken binnen het team Vaktechniek van de afdeling Kennis, Vaktechniek & Veiligheid van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (hierna: FIOD). In het team Vaktechniek zijn diverse onderwerpen belegd ten behoeve van de opsporingspraktijk. Onderwerpen worden voorbereid of verder ontwikkeld om in de praktijk te worden toegepast. De implementatie van het Wetboek van Strafvordering (WvSv)-nieuw is zo’n onderwerp. Met dit onderwerp krijgen alle partners in de Strafrechtketen te maken. Zo ook de FIOD en andere bijzondere opsporingsdiensten (BOD-en) ILT, NVWA en NLA.

Het cluster Vaktechniek is op zoek naar een werkstudent die zich bezig gaat houden met het opzetten van een basisplan voor het implementeren. Een plan waarmee geanticipeerd kan worden op toekomstige ontwikkelingen. Dit plan wordt geïnitieerd door de FIOD en wordt opgesteld in relatie tot 3 of meer zusterorganisaties. Tevens sta je de juristengroep bij die BOD-breed de nieuwe wettekst vertaalt naar de praktijk van de betreffende organisatie.

We zoeken een persoon die verschillende ideeën weet te stroomlijnen naar een plan.

Iemand die planmatig te werk gaat en met een heldere pen formuleert.

We bieden een werkplek waar je veel kunt leren over het Proces van opsporen, de Opsporingsketen, de FIOD-organisatie, de andere BOD-en, het Platform BOD en het nieuwe handboek van elke medewerker in de keten, “’t Wetboek van Strafvordering”.
Je maakt deel uit van het team Vaktechniek. Een groep van deskundige collega’s met veelal ieder een eigen werkpakket. Je werkt rechtstreeks met de coördinatoren van de BOD-en en meer specifiek samen met de projectleider Implementatie van de FIOD.

Je maakt dus deel uit van een implementatieteam en kan ook worden ingezet voor andere voorkomende werkzaamheden. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
Verder is het van belang dat je gestructureerd en zelfstandig kunt werken.

Functie-eisen

  • Je bent gevorderd in een HBO/WO-opleiding (bij voorkeur 3e of 4e jaars) in de richting bestuurskunde of juridisch.
  • Je onderscheidt hoofd- van bijzaken.
  • Je bent kundig met planmatige aanpak.
  • Je schrijft helder en goed Nederlands.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden.
  • Je kunt zelfstandig werken.
  • Je kunt gestructureerd werken.

Bijzonderheden / details

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd volgt geen arbeidsovereenkomst. Vóór indiensttreding zal de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) door de FIOD worden aangevraagd. Deze is vereist om te kunnen beoordelen of het justitiële verleden geen bezwaar vormt voor de uitoefening van de functie.

Procedure

Zie jij in deze bijbaan de kans om unieke kennis en ervaring op te doen? Stuur dan een overtuigende motivatiebrief samen met je CV op naar fiod.science@belastingdienst.nl, onder vermelding van: vacature werkstudent juridisch/bestuurskunde bij de FIOD cluster Vaktechniek.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contactpersoon

  • Voor meer informatie over deze bijbaan kan je contact opnemen met Bert Mous adviseur bij KV&V (0618603428) of Leo Boer adviseur bij FIOD Science (0618601987).

Geheimhoudingsverklaring

Een geheimhoudingsverklaring zal moeten worden getekend.