About Us Store Members Career
For Companies Alumni Corona
Sign In Sign Up

Junior Performance Analist

Junior Performance Analist

Jouw functie

Jij bent als performance analist met kwantitatieve vaardigheden in staat de resultaten van beleggingsportefeuilles van PGGM op een heldere manier te verklaren en uit te leggen aan interne en externe klanten. Jij begrijpt de kwantitatieve modellen die onze beleggers gebruiken en kunt met behulp van software een attributie analyse opstellen en onderhouden. Je hebt kennis van vermogensbeheer en bent in staat om de link te leggen tussen marktontwikkelingen en de behaalde rendementen. Je bent leergierig en wilt het naadje van de kous weten. Nieuwe technologieën en ontwikkelingen op het vlak van business intelligence maken jou enthousiast!

 

Jouw afdeling

Het Performance Analysis team is onderdeel van de afdeling Performance & Risk Control (P&RC) binnen de Risk & Compliance unit van PGGM. De afdeling heeft 15 medewerkers waarvan 7 het performance team vormen. Het meten van de beleggingsresultaten en het uitvoeren van analyses hierop is de belangrijkste taak van het performance team. Je werkveld is breed en uitdagend: het team overziet de gehele beleggingsketen vanaf de pensioenverplichtingen via strategisch advies tot portefeuille-implementatie binnen Vermogensbeheer. Als onderdeel van Risk & Compliance werkt het team nauw samen met andere Risk disciplines met als doel om de analyses zo waardevol mogelijk te maken voor de klanten en het management van PGGM.

Profiel:

Klant/ en resultaatgericht, sterke analytische vaardigheden, nauwkeurig, zelfstandig, communicatief vaardig en teamplayer.
Je bent ambitieus en streeft voortdurend naar verbeteringen.
WO werk- en denkniveau.
Bij voorkeur een kwantitatieve opleiding (econometrie, wiskunde, economie enz).
Bereid om een CFA, VBA, CIPM of andere relevante opleiding te volgen.
Ervaring bij vermogensbeheerder is een pré.
Inzicht in beleggingsprocessen en –systemen.

Wij bieden:

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Uitstekende mogelijkheden om zowel onze organisatie als jezelf voortdurend verder vooruit te helpen. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken. We hebben een hoogwaardig voorwaardenpakket met onder meer uitstekende pensioen- en spaarvoorzieningen, een uitgebreid cafetariaplan en ruime opleidingsmogelijkheden. We hechten aan een open bedrijfscultuur en bieden je werk dat er toe doet. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

About PGGM

Please login or sign up to view the contact information.

Junior Performance Analist Contact

Meer weten?

Voor meer informatie, bel met Barbara Schmitz op 06 20048862.

mth Joust Utrecht University SINCERIUS