Junior Financial Data Analist

Ben jij die gedreven Financial Data Analist, die het leuk vindt om financiële vraagstukken op te lossen? Ben je sterk met financiële data, zodat je Finance kunt helpen met data analyses, rapportages en controle werkzaamheden? Wil je jezelf ontwikkelen en meer weten van financiële rapportages, de processen en de systemen van Financial Accounting en de bank? Wij zijn benieuwd!


Waar ga je als Junior Financial Data Analist werken?

Je draait mee in het Team Accounting Sourcing, zij maken onderdeel uit van de afdeling (Financial) Accounting binnen Finance. Ze houden zich bezig met broncontroles, tabellenbeheer, datakwaliteit en -analyses en verbetervoorstellen richting de bronnen. Financial Accounting is bezig om de systeemomgeving te verbeteren door middel van het FRAAI programma. De eisen van de regelgevers veranderen continue en steeds meer gedetailleerde data wordt opgevraagd. Dit stelt steeds zwaardere eisen aan de datakwaliteit en daarom is de Sourcing vanuit de meer dan 30 bronsystemen voor Finance steeds belangrijker en we streven en werken aan continue verbetering van onze processen

Wat ga je als Junior Financial Data Analist doen?

Je levert een bijdrage op gebied van financiële rapportageprocessen. Je draagt bij aan het continue verbeteren van de datakwaliteit en versnellen en vereenvoudigen van onze processen. Je helpt de Accounting afdeling met het onderzoeken van issues in de datakwaliteit. Je analyseert grote hoeveelheden data in de rapportageketen. Je verdiept je zowel in de bronsystemen als de interne en externe eisen waaraan de rapportages moeten voldoen. Waar nodig, ontwikkel je bijvoorbeeld dashboards om processen te versnellen en de controles te verbeteren. Ook assisteer je bij het opstellen van kwaliteitseisen aan de data, die je deelt met de business en binnen Finance.

Wat neem je als Junior Financial Data Analist mee?

Een jonge professional die zich binnen Finance willen ontwikkelen als specialist op gebied van data en datakwaliteit en business rules. Jij wilt je graag verder ontwikkelen op gebied van Accounting en Finance en neemt mee:

  • Een WO master in de richting van Finance
  • Professionele Nederlandse en Engelse taalbeheersing
  • Analytisch sterk
  • Bij voorkeur gedegen kennis van tooling zoals SAS/Power BI, Excel en Access en een sterke affiniteit met de IT en change wereld
  • Een frisse blik, ondernemend, communicatief vaardig en je schroomt niet om op anderen af te stappen en samen te werken.

Wat hebben we jou te bieden als Junior Financial Data Analist?

  • Competitief salaris
  • De kans jezelf te ontwikkelen in een grote bancaire omgeving
  • Training, coaching en begeleiding met als doel tot indiensttreding na 12 maanden
  • Samen met jouw mede trainees deelnemen aan uitdagende trainingen en een gezellig uitje.