About Us Store Members Career
For Companies Alumni Corona
Sign In Sign Up

Junior Business Controller

Jouw functie

In deze functie als Junior Business Controller geef jij jouw functie vorm binnen een professioneel gestuurd team. Je werkt samen met andere business controllers die staan opgesteld voor een unit binnen PGGM. Voor deze unit ondersteun je de besturing en verantwoording door (rentabiliteit en cost) analyses, het maken van rapportages en verschillende controles op de cijfers. Je bent hierbij de spil tussen financial control en business control. Naast je reguliere werkzaamheden zie je uitdaging in het verder ontwikkelen en inrichten (bouwen) van de Finance en Control omgeving door bijvoorbeeld digitalisering en automatisering. 

Om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren ben je zichtbaar binnen de organisatie en spreek je onder andere met het management van de business unit Pensioenbeheer. Je verbindt van nature business en finance met elkaar. Je bent in staat de business mee te nemen in de financiële ontwikkelingen en met een sterk ontwikkelde sociale kant ben je in staat jouw waarnemingen en bevindingen onderbouwd over te brengen en te voorzien van advies.

Jouw afdeling

De afdeling Finance & Control kent vier onderdelen: Business Control, Financial Control, het Financial Shared Service Centre en Inkoop & Contractmanagement. Bij F&C krijg je te maken met PGGM in de volle breedte. Wij zijn sterk betrokken bij zowel de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf als bij de nieuwe ontwikkelingen. De afdeling zelf is ook in beweging, op weg naar een optimale en digitale inrichting en werkwijze.

Vanuit de coöperatieve basis van PGGM en het streven naar een waardevolle toekomst voor pensioenfondsdeelnemers en coöperatieleden gaan financieel rendement en niet-financieel rendement hand in hand. Ten aanzien van beide aspecten geeft F&C advies en zijn ze de directe sparringpartners van de Executive Committee, directies en senior management. Vanuit integrale sturing kijkt F&C breed naar alle aspecten binnen de organisatie en pakt daarbij de rol van verbinder. De strategische producten die worden opgeleverd vanuit F&C zijn onder andere: meerjarenplannen, jaarplannen en budgetten, rentabiliteitsinzichten, jaarrekening en integrale performancerapportages (maand/kwartaal). 

Profiel

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaande profiel:

 • Je beschikt over WO werk- & denkniveau, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde;
 • Je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Een afgeronde Register Controller (RC) opleiding is een pré;
 • Het gaat om een fulltime functie van 36 uur;
 • Je hebt uitstekende interpersoonlijke, communicatieve vaardigheden ( een hoog EQ);
 • Plannen en prioriteren gaat jou goed af en je bent in staat zelfstandig zaken op te pakken;
 • Je bent een expert in gebruik van Excel en Power Point. Ervaring met PowerBI is een pré;
 • Je hebt veerkracht;
 • Je hebt een creatieve, innovatieve en proactieve manier van denken;
 • Je bent gedisciplineerd en secuur;
 • Je hebt drive, positieve energie en bovenal ben je iemand die plezier in het werk heeft.

Wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om jezelf en je vakmanschap te ontwikkelen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur en het Nieuwe Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning. En mogelijkheden om werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten waarde aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten waarde aan het opereren met respect voor mens en omgeving.

Deze vacature valt afhankelijk van jouw ervaring in schaal 8 van onze CAO.

Meer weten

Neem dan contact op met Inez Crolla, Campus Recruiter op inez.crolla@pggm.nl of 06-83420801.

Voor deze vacature geldt geen sluitingsdatum, echter hebben we voldoende aanmeldingen zullen wij de vacature sluiten.

Solliciteer

Utrecht University SINCERIUS NBA Belastingdienst