Belastingdienst

Wil jij een bijdrage leveren aan een beter Nederland? En werken bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Heb je dienstverlening hoog in het vaandel? Wil je kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen; vakinhoudelijk én persoonlijk? Dan is werken bij de Belastingdienst iets voor jou!


Werken bij de Belastingdienst betekent werken op het snijvlak van dienstverlening en het houden van toezicht op het naleven van verplichtingen. Immers, zonder inkomsten voor de bv Nederland geen geld voor zorg, onderwijs, veiligheid, sociale zekerheid enzovoort. En dát raakt iedere burger en alle ondernemers. En dús werk je in de (politieke) schijnwerpers. Én kijken we allemaal kritisch mee. En zijn het júist die aspecten die maken dat werken bij de Belastingdienst erg bevredigend is en vakinhoudelijk enorm interessant!

Eenvoudig aanspreekbaar; dát is de komende jaren de missie van de Belastingdienst. De inzet daarbij is dat burgers en bedrijven vrijwillig hun verplichtingen nakomen en gebruik maken van hun rechten. We willen hen daarin optimaal ondersteunen. Dat vraagt om digitalisering en standaardisering. We beschikken dan ook over een volwaardige en marktconforme ICT-organisatie die 7 dagen per week en 24 uur per dag operationeel is en een van de grootste relationele databanken van Europa beheert. Hierin bevindt zich alle fiscale informatie van miljoenen belastingplichtige particulieren, voertuigen en ondernemingen, en ook de informatie van toeslaggerechtigden en van de Douane. Noodzakelijk om op jaarbasis ruim 200 miljard aan belastingen te innen en toeslagen uit te keren!

We doen dat niet alleen en werken steeds nauwer samen met anderen. In Nederland en ver daarbuiten. Met individuele fiscaal dienstverleners of heel grote accountantskantoren. En met handhavers of toezichthouders. Samen maken we afspraken over de inhoud en kwaliteit van ons werk. Zo kunnen we meer en eerder zekerheid bieden aan klanten.
Wil je op de hoogte blijven van jóuw mogelijkheden bij de Belastingdienst? Volg ons dan op Linkedin (adres) of Twitter (adres). Of maak een persoonlijk dossier aan op werkenvoornederland.nl.